Recept Pumpkin Brownie

Happi Food Truck

Pumpkin Pie Brownie

Klinkt gek? Pompoen met chocolade, maar wist je dat je met veel soorten groenten een heerlijke brownie kan maken die echt wel naar chocolade smaakt! 

Tijdens de herfstmaanden en zeker tijdens helloween zul je deze brownie terug vinden in onze lunchboxen en high tea’s. 

Hierbij deel ik graag het receptie met jullie en ben ik benieuwd wat jullie ervan vinden. 

9f379854-4186-4a6f-9de1-ba80f686dc6f

Ingrediënten brownie :

  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram roomboter
  • 350 gram pure chocolade
  • 75 gram gehalveerde pecannoten
  • 80 gram bloem
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels cacao
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • snufje zout


Ingrediënten pumpkin pie laag:

  • blik gecondenseerde melk
  • 220 gram pompoen stukjes
  • 1 ei
  • 40 gram bloem
  • 2 theelepel speculaaskruiden
  • snufje zout


Benodigdheden;

  • bakblik (+/- 17 x 17 cm)
  • keukenmixer met garde
  • staafmixer
  • bakpapier 


Instructies:

Verwarm de oven voor op 170 C (155 hete lucht). Leg het bakpapier goed bedekt in het bakblik en strijk hem in met een beetje boter.

Meng in een pannetje op middelhoog vuur de boter, chocolade en suiker. Wanneer alles is gesmolten en je een egaal mengsel hebt, haal je de pan van het vuur en voeg je de eieren één voor één toe. Klop met een garde goed door en voeg de cacao, bloem, zout en bakpoeder toe. Als laatste roer je de pecannoten er doorheen.

Giet 1/3 van het beslag in het bakblik en bak deze 15 minuten in de oven. Het overige beslag gebruik je later pas.

Kook intussen de pompoen stukjes in 10 min gaar en pureer deze tot een gladde massa met een staafmixer. Vervolgens meng je met een garde de overige ingrediënten goed door de pompoen puree.

Haal de brownie uit de oven en giet de pompoenlaag er overheen. Voeg aan het overgebleven browniebeslag een eetlepel water toe en schep dit op de pompoenlaag. Met een satéprikker of de achterkant van een lepel maak je ‘swirls’ in de brownie. Bak de pumpkin pie brownies af gedurende 50 minuten.

De Pumpkim pie brownie is nu klaar. Laat hem goed afkoelen in het bakblik en snijd hem dan in gewenste stukken. 

Eet smakelijk

Terug naar blog